Csirkecombok csípõs panírban, "tüzes szerelemmel" :)
sponsored links
Évánál láttam hasonló panírozási módot, amit mindenképpen ki akartam próbálni. A receptet nem sikerült átismételnem vacsora készítés elõtt, ezért aztán nem pont olyan, de azért nagyon finom volt az új panírral készült csirke. A hét végén elõfõztem 4 db egész csirkecombot kettévágva, most ezekre adtam új "kabátot". Elõször is az elõfõzött combokat megpergettem kevés sóval, majd egy általam eddig ismeretlen fûszerkeverékkel, a Kotányi féle "Tüzes szerelem" fûszerrel, amiben van Piri-piri chili, bors, vöröshagyma, fokhagyma, turbolya és paprika. A keveréket használat elõtt kissé apróbbra daráltam, mert egészben maradt paprika magok voltak benne, attól féltem, ezek könnyen megéghetnek. A befûszerezett húsokat állni hagytam, hogy minél jobban átjárja õket a fûszer. A panírozásra használt lisztbe is tettem chili port és tüzes szerelem fûszert, 1 kupac liszthez 2-2 teáskanálnyit. Ugyanígy jártam el a tojással, amit kevés sóval is ízesítettem, és szintén 1-1 teáskanál chili port és fûszerkeveréket raktam a 4 jól elhabart tojáshoz. Se tejszín, se más nem került a tojásba. A panírozás menete pedig csakúgy mint Évánál, fûszeres ...